تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق

تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق

تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق

وجود سیستم های اعلام حریق در هر نوع ساختمان، ضروری است. متاسفانه آتش سوزی یکی از بدترین بلاهایی است که در کوتاه ترین زمان می تواند تمام هستی انسان را به باد بدهد. در صورتی که اگر سیستم اعلام حریق در ساختمان وجود داشته و همچنین فعال باشد، می تواند مانع از چنین خسارت هایی شود. بارها دیده ایم که افرادی در ساختمان های مسکونی و غیرمسکونی، جان خود را در اثر این سانحه از دست داده اند و آنچه در این میان مشکل ساز بوده، خرابی سیستم های اعلام حریق است.

لزوم تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق

تاسیساتی که در هر ساختمان به کار می رود، متعدد بوده و در این میان، تجهیزات سیستم اعلام حریق، از جمله مهمترین و حساس ترین تجهیزات هستند. این سیستم ها باید همیشه در حالت آماده باش بوده و براساس شرایط استاندارد تنظیم شوند تا بتوانند دقیقا در شرایط بزنگاه، خطر را اعلام کنند قبل از اینکه منجر به خسارت های زیادی گردد. برای  اینکه این سیستم ها به خوبی عملکرد داشته باشند، لازم است در بازه های زمانی منظم توسط کارشناسان، تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق انجام شود.

از سویی دیگر هر اندازه درجه حساسیت این سیستم ها بیشتر باشد، سریع متوجه خطر خواهند شد لذا خدمات تعمیر و نگهداری، باعث می شود عملکرد سیستم های اعلام حریق بالا برود. ‌اما برای تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق باید به  مواردی همانند نوع ساختمان، نوع تجهیزات مورد استفاده در ساختمان، آلارم های به کار رفته در سیستم ها و…. توجه شود.

سیستم های اعلام حریق در قسمت های مختلف یک ساختمان نصب می شود که محل نصب، تاثیر بسیار زیادی در قدرت تشخیص سیستم خواهد داشت. چنین سیستم هایی از مرکز کنترل اعلام حریق، دتکتورهای آتش حساس به دود، آتش و حرارت، تجهیزات هشدار دهنده و منبع تغذیه تشکیل شده است. اگر عیبی در هر کدام از این قسمت ها رخ بدهد، ممکن است متوجه نشده و در نتیجه در زمان آتش سوزی، سیستم نمی تواند به درستی عمل نماید.

به روزرسانی سیستم اعلام حریق

همانگونه که ذکر شد، سیستم های اعلام حریق باید همواره در زمان های مشخص مورد ارزیابی قرار گیرند تا در صورت وجود عیب در قطعات، مشکل موجود رفع گردد. به هر حال حادثه خبر نمی کند و هر آن ممکن است به آتش سوزی دچار شویم. به روزرسانی سیستم اعلام حریق از جمله ملزومات است که باید به طور منظم انجام شود. ممکن است برخی از قسمت های سیستم خراب شده و نیاز به تعویض داشته باشد. از طرفی سیستم های هشدار دهنده نیز باید بروزرسانی شوند. این کار براساس چند مرحله انجام می شود تا نهایتا سیستم اعلام حریق، کارایی اولیه خود را به دست بیاورد.

رفع خطای پنل های اعلام حریق

‌گاهی اوقات سیستم اعلام حریق، به صدا در می آید در حالی که هیچ علامتی از آتش سوزی وجود ندارد. در چنین مواردی خطایی در سیستم رخ داده و باید نسبت به رفع خطای پنل های اعلام حریق اقدام نمود. در صورتی که سیستم دچار آلارم کاذب شود، ممکن است نتواند خطر واقعی را نیز تشخیص دهد. جالب است بدانید که حتی دود سیگار، بخار زیاد و.. نیز منجر به آلارم کاذب خواهند شد. از سویی دیگر ممکن است خطایی در پنل رخ داده باشد در این موارد لازم است کارشناسان، پنل اعلام حریق را بررسی نموده و مشکل موجود را رفع نمایند.

 

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *